- Revisions løsninger i særklasse
Prima Revision

Kortere frist for ansøgning om kompensation for sygdom under graviditet

DIN REVISOR INFORMERER

Har du en ansat, der har fravær som følge af sygdom under graviditet, kan du ansøge om lønkompensation. I den forbindelse er det helt afgørende, at du overholder ansøgningsfristen.

Overskrider du fristen, mister din virksomhed retten til kompensation, og fra 1. januar 2017 er fristen sat ned fra otte til fem uger og er således blevet tre uger kortere. Og fristen skal holdes. Hvis du overskrider ansøgningsfristen med en enkelt dag, er det ikke muligt at få kompensation for tabet i forbindelse med graviditetsbetingede sygdomme. For en fuldtidsansat kan din virksomhed højst få udbetalt et beløb, der svarer til satsen for barselsdagpenge. Dette beløb er 4.245 kroner per uge i 2017

​HURTIG BESKED – HURTIG ANSØGNING

Hvis din medarbejder bliver syg med graviditetsgener, skal hun give dig som arbejdsgiver besked om det allerede på første sygedag. Din virksomhed kan allerede få refusion fra første fraværsdag, når sygemeldingen skyldes graviditetsgener. Dette gælder, uanset hvor lang tid medarbejderen har været ansat hos dig. Ved graviditetsbetinget sygdom er der således ingen arbejdsgiverdage. Hvis du anmelder sygdommen hurtigt via Udbetaling Danmark, er det også nemmere for lægen at give en lægeerklæring. Anmeldelsen kan ske fra første fraværsdag. Og husk: Senest fem uger efter første fraværsdag, ellers mister du retten til at få refusion.

Da Sonja blev sygemeldt med graviditetsgener​​

Lone har en frisørsalon, og hendes medarbejder Sonja blev i forbindelse med graviditeten sygemeldt den 5. januar 2017. Lone skal derfor senest den 9. februar 2017 søge om kompensation for lønnen til Udbetaling Danmark. Hvis Sonjas sygdom varer fire uger, vil lønkompensationen højst kunne udgøre 16.980 kroner.

Følg os på facebook

Følg Prima Revision på facebook for at se de seneste nyheder og hør hvad vores kunder har at sige om os.


Vurderet 5 / 5 stjerner på​ Facebook

Gå til Facebook


Roskilde afd - Industrivej 21, Indgang A, 1. sal, lokale 101, 4000 Roskilde
Telefon: +45 72 44 03 55​​

Hvalsø afd - Ryttervej 2, Kisserup, 4330 Hvalsø
Telefon: +45 41 78 55 23​

Prima Revision
Registreret Revisionsanpartsselskab
CVR-nummer: 21356190​
Databeskyttelsespolitik